Prijenos posmrtnih ostataka iz samostanskoga groblja u crkvu doživljavamo kao korak novog odnosa prema sluzi Božjemu fra Ivanu Peranu, jer prijenos u crkvu određene osobe po sebi govori o njezinu značenju, u našem slučaju o svetosti osobe. 

Prema pravilima Kongregacije za proglašenje blaženih i svetih, spomenuti prijenos se obavio pod vodstvom biskupa, mons. Valtera Župana, o desetoj obljetnici smrti sluge Božjega, 12. rujna 2013., komisijski – bez šireg  sudjelovanja puka – u nazočnosti imenovanih osoba od krčkog biskupa za ovaj čin: dr. Josip Delić, dr. fra Ratko Radišić, Renata Jukić, fra Klement Sršen, fra Stjepan Žužić, dr. Anja Petaros, gosp. Josip Cvelić, gosp. Vjekoslav Mrakovčić, gosp. Mladen Polonijo i gosp. Sanjin Badurina.

Nakon što je biskup izmolio molitvu, iz samostanske grobnice izvađen je lijes sluge Božjega fra Ivana Perana, koji je uz pjevanje psalma 118 odnesen u kapelu sv. Bernardina, gdje se pod vodstvom dr. Anje Petaros (liječnik za sudsku medicinu – forenzičar) obavila rekognicija tjelesnih ostataka. Posmrtni ostaci stavljeni su u novi lijes od nehrđajućeg čelika, a do njih je stavljena povelja s podacima o obavljenom činu prijenosa. Nakon što je lijes zapečaćen, slijedio je ophod u crkvu Navještenja Marijina, uz nastavak pjevanja psalma 118. Slijedila je služba riječi i kratka homilija oca biskupa, a nakon molitve vjernika ponovo se zapjevao psalam (122), uz koji je lijes prenesen do novoga groba koji se nalazi u koru iza glavnog oltara. Otac biskup blagoslovio je novi grob, pozvao okupljene na zajedničku molitvu Oče naš, te je cijeli čin zaključio molitvom:

Tvoji dani, Bože, ne znaju svršetka

a tvojem milosrđu nema mjere;

neprestano nas podsjećaj

da nam je život kratak, a smrt uvijek neizvjesna.

Nek nas tvoj Sveti Duh provede ovim svijetom

u svetosti i pravdi sve dane našega života.

Daj da ti na zemlji služimo

u zajedništvu s tvojom Crkvom,

u pouzdanju čvrste vjere,

u utjehi svetoga nadanja

i u savršenoj ljubavi sa svim ljudima

te onda sretno stignemo u tvoje kraljevstvo.

Po Kristu Gospodinu našemu.

Tada se pristupilo spuštanju lijesa u novu grobnicu, središnju od tri na tom mjestu, a pritom su braća franjevci zapjevali pjesmu sluge Božjega ‘Radost prostu se’.

Nad novim grobom nalazi se brončani reljef s likom sluge Božjega fra Ivana, rad  kipara Aleksandra Saše Zvjagina, a koji zorno prikazuje ‘misiju’ fra Ivana: riječju i pjesmom voditi ljude k Bogu.