Svečani završetak biskupijskog  postupka 

505

Nakon deset godina istraživanja u postupku za  proglašenje blaženim i svetim sluge Božjega fra Ivana  Perana, franjevca Provincije sv. Jeronima sa sjedištem u  Zadru, što je po ovlaštenoj odredbi nadbiskupa Marina  Barišića, kao njegov delegat, vodio crkveni pravnik dr.  don Josip Delić, u tijesnoj suradnji s vicepostulatorom  fra Bernardinom Škuncom i tajnicom Renatom Jukić te  drugim imenovanim dužnosnicima, prispio je radostan  završetak biskupijske razine, odnosno prve i temeljne  razine za proglašenje blaženim i svetim Sluge Božjega.  

Glas o fra Ivanu Peranu živi u brojnim dušama vjernika –  u krugovima klera, redovništva i laika – kao radosnom  svjedoku evanđelja Isusa Krista u slavljenju (pjevanju)  bogoslužja Crkve, u zanosnom naviještanju Kristova  evanđelja u bogoslužnim prostorima, ali i na putu, u  čestom putovanju autostopom, sve do igranja i  bavljenja sportom, napose nogometom. U svemu je  pokazivao žar svetosti, te su ga oni s kojima se susretao  smatrali iznimnim primjerom kršćanske – katoličke  duhovnosti za naše vrijeme.  

Dugotrajni posao u istraživanju života i svetosti sluge  Božjega obavljen je s velikom ozbiljnošću što se sve  ovjerovljeno i zapečaćeno šalje Kongregaciji za blažene i  svete u Rim, koja će sve obavljeno ispitati i nakon što  Sluga Božji bude potvrđen kojim čudom, pristupiti  njegovu proglašenju blaženim i svetim.  

Svečani završetak biskupijskog  postupka  za proglašenje blaženim i svetim sluge  Božjega fra Ivana Perana proslavit će se na blagdan Gospe od  Ružarija u Kaštel Starom, rodnom  mjestu fra Ivana Perana,  3. listopada 2021.  s početkom u 17 sati. 

Svečanu svetu misu i procesiju s likom Blažene  Gospe Ružarice predvoditi će nadbiskup  Splitsko-makarski mons. Marin Barišić uz  župnika don Franka Prnjaka i dužnosnika u  postupku za Slugu Božjega.  

Slavlje pjevanjem prati župni zbor Kaštel Starog  pod ravnanjem dirigentice Antonije Teskera. 

O životu i djelima fra Ivana Perana, kao i knjige o njemu, sličice i  suvenire-magnete, možete nabaviti na adresi Vicepostulature  (dolje naznačeno).  

Posebno molimo da svoja duhovna iskustva i dobivene milosti po  zagovoru Sluge Božjega priopćite (pismom, elektronskom poštom  ili telefonom) na istu adresu Vicepostulature.  

Vicepostulatura fra Ivana Perana  

Samostan sv. Ante na Poljudu  

Poljudsko šetalište 2 , 21000 Split  

Tel. 021 380 713 ili mob. 0915029167 (Renata Jukić, tajnica)  e-mail: jukicrenata@hotmail.com